Ett nytt år …

 väntas in.

Nyårslöften skall ges …  Många tänker på det nya året med hopp om olika slags förändringar. Då  ska man äta sundare, träna, sluta röka, gå ner i vikt, gå upp i vikt, besöka gamla vänner, studera, läsa böcker som man inte hunnit med, bli vänligare, omtänksammare, sova mer, sova mindre …

Listan kan bli hur lång som helst.

Man har ett behov av att ge nyårslöften. Hoppet att livet ska bli precis som man vill, ger oss glädje. Det finns en air av magi kring nyårslöften. Man tror att det blir lättare att uppfylla dem för att de fattas just på nyårsafton.
Vad är det man vill egentligen? Vill man verkligen det själv eller är det för att någon annan vill.

Viktigast är att göra det för sin egen skull.
Kanske det är en dålig vana man vill ändra på.
Tänk och planera. Ta en sak i taget, skapa delmål och belöna dig själv när det går bra.

Går det inte bra, lär av misstaget. Det kommer en ny dag i morgon. 

Foto: Margaretha och Torbjörn Sandling