Om

Lapland Art Konst och illustration som finns i Jokkmokk.
Vi, Margaretha Dahl Sandling och Torbjörn Sandling, ett konstnärspar vars största hobby är (förutom allt annat) att teckna, måla och fotografera.
 
På startsidan syns 4 varierande bilder/foton. Där kan man antingen välja mellan att se en bild i taget, genom att klicka på just den bilden, eller gå vidare bakåt eller framåt med hjälp av pilarna som syns på utsidan av de fyra bilderna.
 
Observera också att det kan förekomma länkar i texterna till bilderna.
 
Här kan ni se fotografier, akvareller, oljor, tusch och annat som vi har målat, tecknat och fotograferat under en tid. Färgerna kommer förmodligen att variera beroende på vilken skärm ni befinner er vid.
Några oljemålningar av Torbjörn
Blyerts porträtt brukar vara uppskattade gåvor till dem som har allt. Här kan ni se lilla Necole.
Nedan några akvareller och akryl av Margaretha och oljor av Torbjörn.      
Vi illustrerar även barnböcker.
Apmut Kuoljok skrev en bok om pojken Apmut som vi fick nöjet att illustrera till.  86-åriga Apmut Ivar Kuoljok ger ut sin tredje bok. Det är första gången någon ger ut egna barndomsskildringar med originalmanus på lulesamiska.
En annan bok,  Buolla, var författad av Anne Pavval samt formgiven av  Veronica Bernacchioni Varda i Harads .


Vi  har även samarbetat med olika företag till exempel illustrerat till skyltar, logotyper med mera.

Dessa kvinnor i naturlig storlek, beställdes av Ájtte Svenskt fjäll- och samemuseum i Jokkmokk till en permanent utställning. De målades i akryl.
Det är mycket vackert i  Jokkmokks kommun och det vill vi få fram i våra motiv. Fotograferandet och målandet tar en stor del av vår fritid. Kan det finnas något bättre sätt att leva på? Att varje dag få njuta av sina intryck.
Gråa dagar, med sina mjuka toner och sitt speciella skimmer. Soliga dagar som lockar fram lysande, klara färger. Sommar, med alla små under, kanske i form av en vacker larv, eller
42.2.032korsrävungens klara blick. 31.3. 048Ljusa sommarnätter. Tänk om förmågan hade funnits att  måla in alla ljuden i en tavla, som exempelvis storlommens rop och vattnets stilla porlande under kanoten.
Vintern, den härliga friska årstiden, med sprakande norrsken och blåskimrande snötäcken. Trädens sirliga, likt filigran mönster i frostvitt.
För att inte tala om höstens glödande färger. Se vinden gripa tag i de guldfärgade bladen, kasta dem upp mot skyn och sedan sakta låta löven singla ner mot marken, som sagans guldpengar. Ingen dag eller årstid är bättre eller sämre än någon annan. Livet är sannerligen underbart och det är en stor gåva att få uppleva det.
Det ger oss inspiration
Vi fanns i år med våra alster på Västra skolan i Jokkmokk under Jokkmokks marknad. Många som mött oss på marknaden i Jokkmokk har fått sig ett gott skratt av humorteckningarna i reprotryck, A3 storlek. Torbjörns humor ger uttryck för goda skämt i samband med jakt eller fiskehistorier.
natpark_B450px_png
Förutom tuschteckningar finns även vykort i färg och svart/vitt, samt blyertsteckningar med samiska motiv i A3 storlek som reprotryck.
Hör av er till Torbjörn och Margaretha

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *