Brun björnspinnare

förekommer på norra halvklotet. Vingspannet är mellan 43 och 70 millimeter. Honan är större än hanen. Brun björnspinnare är spridd över stora delar av Sverige men saknas i fjällen och i övre Norrlands inland.  De flyger på natten och under flygtiden parar de sig.  Den uppträder sällan i större antal och är vanligast i södra Sverige. Upptäckte …