Sagan om Buolla

den sanna historien om en renskötarpojke, hans tamhärk Buolla och hunden Jojo.
Författare Anne Pavval:
Samisk litteratur och information om vårt ursprungsfolk hör till ovanligheterna både på våra institutioner och i skolans värld. Detta har jag försökt uppmärksamma och göra någonting åt. Jag skrev en kombinerad sago- och lärobok för samiska särskolebarn.

Fortsättningen blev en lättläst sagobok på samma tema.

Jag bor tillsammans med min familj vintertid i en liten by några mil utanför Jokkmokk i Norrbottens län. Eftersom familjen är renskötare följer vi renens vandringar från skogsland till fjäll. Nils Johan är idag fullvuxen och arbetar med sina renar tillsammans med sin familj, på samma stigar som många, många generationer före honom har gjort.

Buolla och Jojo, vi ska aldrig glömma er. /Anne Pavval

Layouten är gjord av Veronica Bernacchioni Varda Hb. Lay-out, Editing and publishing VARDA HB

Illustrationerna i boken är gjorda av Torbjörn Sandling och Margaretha Dahl Sandling.
1995 illustrerade vi till boken Soldottern författare Sigga Sandström.