Jokkmokks marknad

Tiden går så fort. Nyss var det marknad i februari och snart är det påsk. Otroligt.

Det är så trevligt på Konst- och hantverksmarknaden som finns i Västra skolan under själva marknaden i Jokkmokk. Vi har fått många vänner bland försäljarna och besökarna. Det är alltid med stor förväntan som vi tittar efter dem. Det blir många glädjeyttringar och frågor. Vad har ni gjort sedan vi sågs sist, berätta …

Kylan utanför var också det allmänna samtalsämnet i år. Många marknadsbesökare blev överaskade över det bistra vädret. Vad kallt! Mer än minus 40 grader Celsius. Trots vädrets makter blev de inte besvikna, det fanns så mycket att se och uppleva. Alla aktiviteter och arrangemang, som föreläsningar, utställningar, sameslöjd och hantverk, nöjen, matställen, hotell,  konserter, folkmusik och danser, hundspannsturer, renrace, utflykter, museum … alltså, en del att välja på och inspireras av.

Foto Margaretha och Torbjörn Sandling.