Muddus nationalpark

   

En tur i Muddus nationalpark är en fin upplevelse.

Vi vandrade från Skaite till Muddusfallet.
Det var backar och dalgångar och vackra utsikter innan vi var framme.

Man kan se Torbjörn som en liten prick när han står på en klippkant och beundrar fallet i dess hela längd. Muddusfallet ett 42 m högt vattenfall. 

Muddus nationalpark  finns också övernattningsstugor   i anslutning till lederna. Stugorna är olåsta året runt och går inte att boka i förväg. De är alla utrustade för självhushåll och har ved för uppvärmning och gasolkök för matlagning.

Logiavgiften betalas in via postgiro till Länsstyrelsen i Norrbottens län. På inbetalningskortet anger du datum för övernattning och stugans namn. Inbetalningskort finns utlagda i alla stugor.  Att tälta kostar ingenting.

Foto: Torbjörn och Margaretha. 16 sept 2012