Vi besökte Jokkmokks marknad 2013

och där hade vi verkligen en upplevelse som vi inte förväntade oss, så tror vi att ni tänker när ni varit här.

 I Jokkmokk räknas tiden som före och efter marknaden. Vi förbereder oss för den stora invasionen, mat ska lagas, golv ska sopas, sängkläder ska vädras och själv ska vi putsas till. Se lagomt anständiga ut när släkt och vänner väller in. – Nej, vad ung du ser ut, inte en dag äldre än sist. Vi kramas och njuter av all värme som sprids runt,  av och till oss.
Ute gör sig kylan och vintern sig hörd. – Glöm inte att våren dröjer, jag biter era kinder om jag kan.

Utan barmhärtighet guidas eller skickas folket ut för att besöka alla arrangemang och utställningar, musik- och matupplevelser. Konstnärer, sameslöjdare, hantverkare, designers, jojkare, musiker, dansare mm. All kultur och kommers är samlad och det är bara att ta för sig. Kylan är glömd.

Under några hektiska dagar lever hela Jokkmokk upp innan lugnet åter lägger sig över samhället. Till nästa gång, 2014 års marknad, 6 – 8 februari. Välkomna åter.