Storforsen

är kanske inte det bästa stället att stoppa ner huvudet i men som tur är så finns det många små bäckar utspridda i området.

  Storforsens naturreservat är ett bra exempel på ett mäktigt norrländskt älvlandskap. Piteälven är en av Sveriges fyra oreglerade nationalälvar, och forsen är nordens största. Det är imponerande att se vattenmassorna som vräker sig ner mot älvdalen.

Från hotellet nedanför har man en storslagen utsikt över forsen.

Att vandra bland de blankslitna stenhällarna, studera jättegrytorna i Döda fallet som bildats under långa tider, höra forsen dåna i bakgrunden, dra in doften av vedrök från de många grillplatserna gör en kaffesugen.

Som vanligt när vi är där besöker vi kaffestugan, här serveras det lättare måltider och försäljning av godis, kaffe, bakverk, glass och en och annan souvenir. Kaffe, våfflor med grädde och blåbärssylt tillhör vår favorit.
En härlig dag tar slut så småningom, vare sig man vill det eller inte., men vi kommer tillbaks igen, som många andra.

Även om sommaren varit solfattig så finns en tröst, i en artikel stod det att 9 minuters promenad i solen mellan kl 11.00 och 15.00 var allt vi behövde för ett bra intag av vitamin D.

Foto: Torbjörn Sandling