Utflykt till Muddus

Entrén vid Skájdde når du från väg E45 vid Liggádammen mellan Jokkmokk och Porjus. Vi valde en ljummen eftermiddag att vandra ner till utloppet av Muddusälven som mynnar i Miessaure regleringsmagasin i stora Luleälven
Det gick bra att ta sig fram trots att jag glömt ta stövlar och traskade fram i gympaskor. Därför att i  Skájdde finns en bilparkering och därifrån går en spångad led i en slinga genom parkens södra delar. Fungerade bra för mig.
Snart var vi nere vid den sandbeströdda strandkanten. Ett underligt  knakande ljud nådde våra öron. Med ett högt brakande föll en ståtlig tall till marken. Tidens gång och vindens krafter hade gjort sitt.
Eld och kokkaffe, vad kan man mer begära. Möjligen en Jokkmokks korv att grilla.
I fjärran syntes början, eller slutet på en mäktig regnbåge. Vi beslöt oss att vandra vidare.
fotspår i sanden sa oss att vi kulle inte tro att vi var ensamma

En härlig eftermiddag går mot sitt slut och vi vänder hemåt igen.
Foto: Margaretha och Torbjörn Sandling