Boden marknad mm

I ett strålande väder kunde man ta en rundtur med helikopter, eller ta sig en matbit i Serveringstälten och  de lokala matstånd som fanns uppställda. Vi åt god thaimat och blev så mätta.
Från strandkanten kunde vi flanera i solen  och njuta av vädret. En riktigt härlig sommardag. Karusellerna och ljuden från Axels Tivoli förhöjde stämningen. Tidigare hade vi varit också besökt marknaden i Boden.
 Boden (samiska: Suttes, finska: Puuti) är en tätort i Norrbotten och centralort i Bodens kommun i Norrbottens län. Första skriftliga benämningen på Boden är Bodebyn år 1539 i en riksskattelängd. År 1543 hade Bodebyn sju hemman. Sedan tidigare fanns samer bosatta på platsen.
Det var varmt ute, så vi sökte oss till en stilla plats …
… med blommor och vila för trötta fötter. Under 1950 och 1960-talen var Boden en av de kafétätaste städerna i Sverige. I Boden fanns totalt 24 kaféer varav 14 st i centrala Boden samt 10 kaféer till på de 7 regementena och de tre soldathemmen. Förutom dessa fanns ett flertal kaféer runtom i de angränsande byarna med Boden som centralort. Wikipeda.
Foto: Margaretha och Torbjörn Sandling som hade en bra dag i Boden